OSTEOPATHIE

Hierbij willen wij met jullie de maatregelen delen die we, als praktijk de Beek, hebben genomen om de corona besmettingen in deze regio te beperken.

Zowel de regering als onze beroepsgroepen (KNGF en NVO) doen een verzoek om elkaar zo min mogelijk te ontmoeten.

Om deze reden hebben Natascha Emans, Noud Schoolmeesters en Anouk Kivit van Haaften – Druncks besloten om alle reguliere afspraken die in onze agenda’s stonden af te bellen. Met de kennis en kunde die we hebben, zijn we wel van mening dat we, op een andere manier dan jullie van ons gewend zijn, zorg moeten kunnen bieden:

• Er bestaat de mogelijkheid om telefonisch advies te krijgen. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 – 12.00 uur voor vragen. Als de situatie daarom vraagt, kunnen we ook middels een video (facetime, skype) contact hebben.
• Daarnaast willen wij de huisartsen ontlasten door bereikbaar te zijn voor alle problemen die gerelateerd zijn aan spier- of gewrichtsklachten.
Wij kunnen u ook bij acute problemen helpen. Daarbij kunnen er situaties zijn waarbij het toch nodig is de praktijk te bezoeken voor een lichamelijk onderzoek of eventueel voor het aanleggen van een ondersteunende tape.
• Er zijn mensen die werken in vitale beroepen en kampen met fysieke problemen. Ook deze groep mensen willen wij graag ondersteunen middels behandeling / advies.
• Daarnaast zijn er patiënten die een reëel risico lopen om te vallen als ze 3 weken in een stoel blijven zitten, waardoor er wellicht een ziekenhuis opname nodig is. Omdat de ziekenhuizen op dit moment kampen met bezettingsproblemen zetten we juist in op extra intensieve zorg voor deze groep.

Er zal telkens maar één therapeut in de praktijk aanwezig zijn waardoor contact met andere patiënten in de wachtkamer voorkomen wordt. Om deze reden willen we de afspraken die niet op afstand kunnen plaatsvinden wel plannen. Daarvoor is het wel nodig om eerst per mail of telefonisch een afspraak met ons te maken.
De therapeut is dagelijks van 8.30 tot 12.00 uur aanwezig. Buiten deze uren is de praktijk gesloten.
Wij hopen dat deze maatregelen van korte duur zal zijn en dat we elkaar weer, zonder ongerust te hoeven zijn over doorgeven van besmettingen, kunnen ontmoeten in de praktijk.

Met vriendelijke groet,

Team Praktijk de Beek
Natascha Emans
Noud Schoolmeesters
Anouk Kivit van Haaften – Druncks

Verder kijken dan de pijn.

  1. Op zoek naar letsels, recent of uit het verleden, die de oorzaak kunnen zijn van de huidige pijn.
  2. Zorgdragen, door middel van mobilisaties, dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam zijn werk weer kan doen.
  3. Persoonlijk advies om op een goede manier te zorgen voor je lichaam.
Afspraak maken