MANUELE THERAPIE

Goed nieuws: eindelijk kunnen wij osteopaten en fysiotherapeuten weer de zorg verlenen waar veel mensen op zitten te wachten

Vanaf 11 mei mogen de osteopathie en fysiotherapiepraktijken weer open. Voorwaarde is wel dat er aan een hygiëneprotocol en andere aanwijzingen van het RIVM wordt voldaan. Alle osteopaten en fysiotherapeuten die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) / KNGF krijgen informatie hierover toegestuurd. Uw osteopaat / fysiotherapeut is goed voorbereid.

Voor wie?
Iedereen kan een afspraak maken. Wel moet u op het moment van de afspraak 24 uur vrij zijn van klachten die zouden kunnen wijzen op corona, denk o.a. aan keelpijn, koorts en kuchen. Is er iemand binnen uw huishouden positief getest op corona? Ook dan moet u 14 dagen zoveel mogelijk thuisblijven en mag u niet naar een osteopaat.

Kort voor uw afspraak zal uw osteopaat / fysiotherapeut hierover vragen stellen.

Hoe wij de binnen de praktijk het hygiëneprotocol en andere aanwijzingen van het RIVM hebben ingevuld kunt u lezen in ons huishoudelijk reglement.

Het doel van manuele therapie is het beter laten functioneren van de gewrichten en het goed laten gebruiken van de spieren om de houding en bewegingen te verbeteren.

De Manueel Therapeut gebruikt hiervoor een aantal specifieke technieken. Mobiliseren en manipuleren zijn twee effectieve behandelmethoden ter verlichting en voorkoming van pijn en beperkingen.

Afspraak maken